twitter
rss

Salam . Hai .

K , serius ! Aku x pernah terfikir bende nie akan jdi . Nie psl mr.D yg aku x ska sgt 2 . . Mmg sebelom ni akux pernah cita psai dya . Sbb aku mlz nk cita sbb aku x dak apa nk cita pasai dya . *Apa benda akumengarut nie ?  Tp , you know what ?? Dya mintak maaf . . Aku ulangi . . DYA MINTAK MAAF . !
Petang tu , aku ckp  aku ngan dya dah mlakn perang dunia ke-2 . . Tetiba mlm tu dya mintak maaf ! Serius kowt . . Aku x pernah mcm ni . .  Walaupon aku pon  slh gjk . . ptt nya aku yg mintak maaf kt dya dlu .  .  X pa la . . Aku pon dah mintak maaf kt dya . . . :P


#Good night !

Main Cast : Onew
S / Cast  : Jonghyun , Key , Minho , Taemin




******************************
Happy reading ! ! !
*******************************

Onew's Diary . 

21.4.2013
Aku penat hidup macam nie . . . Kenapa aku memilih jalan nie ?  Aku nk pergi tempat yg aman . . 
Tempat yg x sesak . . Yg x bising  . . 

22.4.2013
Hari yg SANGAT letih . . aku dah x tahan . . Dah 4 tahun aku berdiri di atas pestas dgn 'adorable eye-smile'ku . . Tapi itu semua satu penipuan . . Aku tak pernah bahagia selama 4 tahun  ni . . Aku nak keluar dri dunia ni ! ! Aku penat . !

23.4.2013
Hari ni aku TERsenyum lagi . . . Along with my LAME joke . . ! Mmg patut pown Key panggil aku 'Old Man' . . 

24.4.2013
Bukan senang  menjadi seorang leader . . Buat kesekian kli aku ckp , AKU PENAT !  !
Selepas Jonghyun sihat dan boleh mula bekerja nanti , aku akan serahkan semua tanggungjawab ni kepadanya  . . Jonghyun-ah ,hyung harapkan kamu menjaga mereka (Key,Minho,Taemin) . . 

24.4.2013
Aishh ! ! Sangat susang menjadi hyung kepada  dongseang yg degil dan nakal . . Taemin-ah , berhentilah melakukan perkara yg berbahaya . . . (http://www.youtube.com/watch?v=J12bcUgFLkY)
Minho-ah , jebal . . Berehatlah . . Kamu perlukannya . . Janganlah telalu kuat bekerja sehingga tidak ballik ke dorm . . Kamu tau aku sangat risaukan kmu ? ? Key-goon , can you RESPECT me and other member ? Ini untuk kebaikan kamu . .  Jonghyun-ah , bolehkah kmu lebih berhati-hati lepas ni ? kamu tak kesiankan kami ? Kamu tak kesiankan fans kamu ? Mereka menunggu kamu . . Kamu sangat baik , Mendoakan kesihatan member yang lain . . Tapi mcm mn dengan kesihatan kamu ? Keselamatan kamu ? Kembalila Jonghyun-sshi . . Kmi perlukan kamu . .  Blingers perlukan kamu . . SHINee Figthing ! ! !

Onew's P.O.V

"Baguslah kamu sudah sihat ,  Jonghyun-sshi ." "Aku dah tak sabar , hyung ! Aku mahu bertemu dengan fansku ! ! " "Mereka juga mahu melihat kamu sembuh . Mereka tidak henti2 mendoakanmu . Meraka kirimkan banyak hadia sempena hari jadi mu yg ke-24 . Aku telah susunkannya didalam bilik kamu ."
"Wah , aku sudah tak sabar nk balik ! Hyung pasti Taemin tidak menyentuh hadiahku kan ?" "Sudah , dia bukan budak kecil lagi Jonghyun-sshi . Dia langsung tidak berminat dengan hadiahmu itu . " "Jinja ? ! Susah nk percaya , hyung . " "Kajja ! Mari kita balik ke dorm .  . . Member lain sedang menunggu kamu . Key telah masak makanan kesukaan kamu . ." "Wahh . . ! Kajja !"

Author P.O.V

"Welcome home , Jonghyun hyung ! ! ! !" "Gomawo , dongsaeng ! Taemin-ah , Kamu tidak menyentuh hadiahku kan ? ?" "Yah , hyung ! Aku bukan budak kecil lgi . Aku langsung tidak berminat dengan hadiahmu  . Lebih baik aku lepak didalam bilik manager hyung . . Lebih aman  . ." "Jonghyun-sshi , kan hyung dah cakap . . Taemin tidak menyentuh hadiahmu itu . ." "Hehehe . . Manalah tahu . . Dia menyentuhnya tanpa penyetahuan hyung dan member lain . . "Dah . . Dah . . Kajja ! Mari makan . .  Penat aku masak . Nanti sejuk pulak . . " "Araseo Umma ! ! Kajja ! !"

*****************************************
Hari ni konsert 'Why So Serius' bejalan lancar . . Semua org nampak penat . . Cuma kau dan Jonghyun saja yang masih terjaga disebabkan insomnia yang kami alami . . "Jonghyun-sshi . ." "Nae , hyung ? Wae ? Kalau hyung sudah mengatuk , tidurlah dulu . ." "Tidak , bukan itu . . Cuma , aku mahu minta pertolongan kamu . ." "Pertolongan ? ? Hyung nk aku tolong apa ?" "Kamu sayang aku kan ?" "Mestilah . . Aku kan tak ada hyung . . Jadi , aku dah anggap hyung ni dah mcm hyung aku sendiri . ." "Baguslah kalau mcm 2 . . Aku juga sudah anggap kamu semua seperti adik aku sendiri . ." "Oh ya . . Apa yg hyung nk aku tolong tdi ?" "Bolehkah  kamu janji dengan aku , kmu akan jga mereka bertiga kalau aku tak ada ?" "Wae ? Hyung nk kemana ? Bolehkan aku ikut sekali ? Aku tak mampu nk jga Taemin . . Dia sangat degil ." "Jonghyun-sshi . . Berjanjilah dengan hyung . .  Kalau hyung boleh jaga kamu semua , kenapa kmu tak boleh ? Kamu tahu Jonghyun-sshi , aku menjaga 4 org dan aku cuma menyuruh kamu menjaga 3 org . . Tentang Taemin , kmu jangan risau . . Key akan membantu kmu tentang itu . . Jika dia tak mahu bangun dari katil , kmu cuma perlu ugut nak habiskan aiskrim @ banana milk dia . . Pasti dia akan bangun dengan segera . . Berjanji dengaku okey ?" "Hurmmm . . Okey la  . . Tapi  , hyung jangan pergi lama2 . ." " Nae ! Aku tidak akan lama . . Kamu dongsaeng yg baik , Jonghyun-sshi . . Sudah lah , aku mahu tidur . . Jaljayo  . . "  "JalJa . Nae Kkum Kkwar . Araseo . ?" "Andwae !" "Hahaha . . Just kidding , hyung ! Why so serius ? Hahaha !" "Shhhhh !" "Mian ."

************************************************
At the dorm .
********************************************

SHINee balik ke dorm di tengah malam . Mereka semua kelihatan penat . Minho dan Taemin  terus masuk kedalam bilik untuk tidur , sementara Jonghyun pergi mandi dan Key sedang memeriksa persediaan dapur . Onew duduk berehat di ruang tamu  . 

“Hyung, persediaan  makanan dah kita habis”. Kata key pada onew.
“Apa yg kmu perlukan? Biar aku pergi beli sekarang, ada kedai yg buka 24 jam didekat sini “. Kata Onew.
“Hyung mau beli sekarang? Besok sajalah hyung mesti penat" Sampuk Jonghyun yg bru habis mndi .
“Takpa Jonghyun-ssh . Key , catat ja apa yg harus dibeli”.  Kata Onew memaksa.
Key akhirnya menurut, dia mencatat semua keperluan dapur yg habis lalu menyerahkannya pada Onew.
“Hyung pergi dulu ya”. Kata onew sambil berjalan keluar dari dorm .
“Hyung, hati2 ya”. Kata Jonghyun sebelum Onew membuka pintu.Dia berasa tidak sedap hati .
“Nae, kmu berdua tidurlah dulu” kata onew, lalu berjalan keluar.
***********************************************************
Onew masuk ke dalam mini market 24jam yg terletak tidak jauh dri dorm SHINee . Setelah membeli semua keperluan yg dah dicatatkan oleh Key tdi , Onew berjalan keluar dari mini market .
“Oppa..”. Seorang yeoja muncul dari kegelapan malam, dia menghampiri Onew.
Onew tersnyum ramah pada yeoja itu . Dia berpikir bahwa yeoja itu adalah shawol , Onew lansung  tak berfikirfikir  buruk tentang yeoja itu .
“Oppa..”. Yeoja itu memegang sesuatu pada tangannya yg disembunyikan dibalik jaketnya.
Yeoja itu mengeluarkan benda yg disembunyikan dibalik jaketnya, sebilah pisau berkilat dihadapan onew. “jleep”. Yeoja itu menancapkan pisau tersebut keperut Onew . Lalu mencabutnya kembali . Darah segar merembes keluar di sebalik baju  yg dipakai oleh Onew.
“Oppa , saranghae. Mianhae aku terpaksa melakukan semua ni . Aku ingin memiliki oppa. Aku nak mati bersama oppa”. Kata yeoja itu sambil menatap pisau yg berlumuran dengan darah Onew ditangannya.
“Kkkaauu..”. Onew tak mampu berkata apa2 , lidahnya terasa kaku . darah semakin banyak keluar dari lukanya . kakinya tdk kuat lg menampung berat tubuhnya, Onew jatuh tersungkur.
“Oppa.. Mianhae”. Kata yeoja itu lagi. Ia lalu menancapkan pisau ditangannya keperutnya.
***************************************
At the dorm 
*********************************************
"Hyungg !!!!!!!!!!!!!!" Jonghyun berteriak , terbangun dari mimpi buruknya . Mimpi buruk tentang Onew .
"Hyung kenapa ?" Tanya Key , cemas  . "Onew hyung . Di mana Onew hyung ?!" Tanya Jonghyun , panik .
"Onew hyung ? Dia pergi ke mini market  . . Ehh , Onew hyung tak balik lagi ?!" "Patutnya aku yg tanya kmu ." Jonghyun frust  dengan Key . "Kenapa ni ? Kmi nk tidur la . ! Hyung , Wae ? Jonghyun hyung ?! Key hyung ?!" Tanya Minho , memaksa .  Key tidak menjawab , dia sudah kembali ke alam mimpinya . "Haishh , org tanya dia boleh tidur plak . . Jjong hyung , kenapa ni ? Kenapa muka hyung pucat ?" Tanya Taemin , innocent .. #Cutenya !!! 
Jonhyun tak menjawab .  Dia keluar dri billik melihat sama ada Onew hyung dah balik atau belum . Onew belum balik , hatinya jdi tak sedap . Jonghyun ambil Hpnya dan call Onew . Tp x dpt . Dia semakin frust "Onew hyung , kenapa x angkat ?" Minho dan Taemin melihat hyung mereka dri jauh sambil tertanya-tanya . . Jonghyun membaling Hpnya ke sofa yg ada di ruang tamu  . Minho dan Taemin terkejut dan terus meluru ke arah Jonghyun ."Hyung , hyung kenapa ?" "Kenapa ?! Kmu tanya hyung kenapa ?! Kamu tau tak dah 2 jam Onew hyung pergi , dia masih x blik2 lgi ! ! !" "YAH , JONGHYUN HYUNG ! ! ! Kalau hyung risau sekali pon , x payahla marah Taemin , dia cuma tanya  ja . . Onew hyung bukannya budak2 , dia x kn sesat . . Mini market 2 bukannya jauh pon . ." "Mianhae nae Taemin-ah . . Hyung teremosi tdi ." "Gwechana , hyung . . Aku faham . ." "Lagi satu , Minho-ah . .  Ini bukan masalah Onew hyung sesat atau tidak . . Hyung tahu Onew hyung bukan budak2 lagi #mmg la bukan , dia dah 25 tahun . . Hyung rasa x sedap hati la . ." "Dah la hyung , nanti Onew hyung balikla tu . . Kajja ! Jom tidur .."
Tiba2 telpon di dorm mereka berbunyi . . Jonghyun terus meluru ke arah telpon tersebut . Jonghyun segera mengangkatnya . 
"Annyeong , ini nombor telpon kediaman SHINee ker ?" Kata suara yg agak berat di sebelah sana . .
"Nae , ini siapa ?" Tanya Jonghyun , pelik sebab tak biasa ada org telfon mereka sepagi buta mcm ni . .
"Ini balai polis di Seoul . Bolehkah anda semua pergi ke hospital sekarang juga ?" 
"Hospital ?! Kenapa kami kena pergi ke hospital ?"
"Leader kamu Onew , ditemukan di tepi jalan dalam keadaan luka parah akibat tusukan benda tajam . Sekarang dia dalam keadaan kritikal  dan ada di rumah sakit ." 
Jonghyun terduduk . Dia x mampu nk ckp apa2  . . Minho dan Taemin semakin cemakin cemas  melihat keadaan Jonghyun . 
Key P.O.V 
Aku terbngun di pagi buta. Tekakku kering karna haus, jd aku putuskan untuk pergi kedapur mengambil air.
lampu ruang tengah dorm masih menyala. Ada 3 seorang sedang duduk disofa. Jonghyun  hyung , Minho dan Taemin . .
“hyung, knp kau disini?”. Tanyaku sambil berjlan menghampiri Jonghyun hyung . Jonghyun  hyung tdk menjawab, dia menunduk dan terisak.
“Hyung, ada apa?”. Tanyaku panik melihat Jonghyun hyung seperti ini.
Jonghyun hyung menatapku, tatapannya kosong dan wajahnya pucat.
“Onew hyung”. Katanya dgn suara serak. Ia terus terisak.
“Onew hyung lagi ? Dia x blk lagi ker ?”
“Hospital”. Kata Jonghyun hyung lirih.
“Kenapa dgn hosptal?”. Tanyaku semakin panik.
“Kehospital sekarang”. Jonghyun hyung mengguncang2 tubuhku.
“Ada apa ? Minho , Taemin  .  . Ada apa ni ?”Tanyaku semakin tak faham.
“Minho, Taemin . Hospital skrg!”. Kata Jonghyun hyung sambil terus mengguncang tubuhku seperti org yg sedang merengek.
Jonghyun hyung tdk mngatakan apa2, ia hanya mengajak kami kehosptal . 
Kami bertiga menurut.
Bila sampai saja di hospital , nurse yg berjaga terus mengajak kami menuju ruang ICU tanpa mengatakan apa2.
Smua kebingungan kami baru terjawab bila 2 org polis datang jumpa kami, dan menjelaskan apa yg terjadi.
“Onew ditemukan dgn luka akibat tusukan benda tajam didepan mini market. Pelaku diduga adalah seorang fans fanatik yg agak terganggu mentalnya. Ia sekarang dalam keadaan kritikal smentara si pelaku yg bunuh diri meninggal ditempat kejadian ”. Jelas polis itu pada kami.
Aku memperhatikan Jonghyun hyung. Jonghyun hyung bersandar lemas dikursi masih menangis terisak , Taemin menatap polis itu dgn tatapan tidak percaya , dan minho  hanya diam membisu larut dgn pikirannya sendiri . 
key, jonghyun, minho, dan taemin masuk kedalam ruang rawat onew. Mereka menatap tubuh yg terbaring lemas tak berdaya diatas ranjang dgn banyak selang mengelilingi tubuhnya.
Author P.O.V
Jonghyun , Key, Minho, dan Taemin masuk kedalam ruang rawat onew. Mereka menatap tubuh yg terbaring lemas tak berdaya diatas katil dgn banyak selang mengelilingi tubuhnya.
“Onew hyung , kumohon.. Jgn tinggalkan kami”. Kata Taemin lirih.
“Hyung . . Bangun!”. Minho menggenggam tangan onew yg dipasang infus.
Mereka terus menatap  leader mereka yg kini tdk berdaya.
“Apa jadinya kami tanpamu, hyung?”. Kata Key sambil terisak.
Jonghyun yg berdiri didekat pintu , enggan mendekati tubuh Onew. Ia hanya menatap tubuh onew dari jauh , dan masih terisak.
Jonghyun P.O.V
“Kenapa kamu boleh terpilih menjadi leader SHINee ?” Tanya seorng wartawan majalah pada Onew hyung saat kami sedang di fanmeeting.
“Ntahlah, mungkin sebab aku tampan”. Kata Onew hyung dengan senyum eye-smilenya membuat smua orang yg mendengarnya tertawa.
Aku menangis mengenang smuanya , kenangan indahku bersama Onew hyung . Onew hyung adalah hyung yg sangat aku idolakan , ia leader yg baik skaligus sangat bertanggung jwb pada kami, dia sangat menyayangi kami.
“Apa yg akan terjadi pada kami kalau hyung tak ada . ” Kataku sambil menatap foto Onew hyung yg dipanjangkn diruang tengah dorm.


******************************************
Onew hyung semakin kritikal  , dokter kta dia xkn bertahan lama . Kami menemaninya di hospital . 
"Hyung , mcm mn klau Onew hyung . . " Tanya Taemin tiba2 memecah suasana hening diantara kmi  .
"Shhhh , jangan cakap sebarangan . Onew hyung akan sembuh !" Kata Minho tegas pda Taemin . 
Aku hanya memperhatikan mereka . Onew hyung telah tinggalkan mereka kepada aku dan aku dah berjanji dengan Onew hyung akan menjaga mereka . Sepatutnya aku kuat . Aku tidak boleh terlihat lemah dihadapan mereka  . Tapi aku takboleh , aku terlalu rapuh  , aku tak boleh sembunyikan perasaan aku  . . .
"Kita boleh ! Kita boleh lalui semua ni !"Kataku pda mereka .
mereka semua melihatku dengan tatapan tak percaya . .
"Onew hyung mesti nk kita kuat . Kita tak boleh lemah , kita mesti tetap bersatu dan kuat hadapi semua ni . . ! Onew hyung pernah cakap yg SHINee adalah nafasnya . Jadi kita mesti pertahankan SHINee supaya Onew hyung masih bernafas bersama kita ." Kata ku sambil menatap mereka .
"Jonghyun hyung .. .." Mereka mendekatiku dam memelukku . . Kami semua berpelukan . .




***************************************************
Berita tentang Onew hyung dah tersebar di seluruh dunia . . Banyak SHAWOL yg mengutuk tindakan bodoh sasaeng fans yg telah membuat Onew hyung terluka . 
Kami masih menunggu perkembangan keadaan Onew hyung . Onew hyung langsung tak menunjukkan perkembangan yg positive . Keadaannya malah semakin kritikal .
"Hyung , adakah kau masih kuat untuk bertahan ?" Tanyaku sambil menggenggam tangan Onew hyung . "Jika onew hyung sudah tak kuat , pergilah . Aku tak mau kau menderita lagi ." Kataku lirih sambil menatap muka Onew hyung yg sangat pucat .
"Aku akan menepati janjiku . Aku akan menjaga SHINee . Hyung tak payah risau , pergilah dengan tenang . " 
Aku melihat ada setitik air mata yg jatuh dri sudut mata Onew hyung .
"Janganlah mengis , hyung . "
Sedetik kemudian monitor pemantau gerak jantung Onew hyung berubah menjadi garis lurus. Leader SHINee sudah pergi untuk slama2nya.
********************************************
“Naega saranghaetdeon geu ireum
Nama yg aku cinta hanya satu dalam hidup ini
bulleoboryeo nagalsurok neomu meoreojyeotdeon
Tlah menjauh dan menjauh dariku
Geu ireum ijae jeokeonokgo na oolmeokyeo
Aku menulis namamu diatas kertas, dan slalu menjaganya dlm hatiku
neanae soomgo shipeojyeo…
Dan sejak itu aku merasa aku hanya akan mncintaimu slamanya”. 
suara onew hyung berkumandang di dorm SHINee . Sudah sebulan Onew hyung pergi dan kami masih tak boleh lupakannya .
Eye-smilenya . Sangtaenya . Kami rindukannya . Sangat rindukannya .
***********************************************
“Jonghyun , kau tampan”. Onew hyung menggodaku. “tapi aku lebih tampan”. Katanya.
“Jnghyun aku sedih , aku adalah yg paling babo diantara kalian . aku bahkan tdk menunjukan perkembangan apapun . Apakah aku bisa menjadi leader kalian  ? ”. Tanya onew hyung dengan sedih saat kami masih trainer.
“Jonghyun , ini mimpi kita. Akhirnya kita ada konsert kita sendri!”. teriak Onew hyung padaku saat kami baru menerima berita bahwa kami akan segera membuat first konsert kami.


**************************************************
Setahun Kemudian
*********************************************

"Onew hyung , tengok aku , tengok kmi . . Kmi berjaya . . Kmi boleh bertahan tanpamu . . Aku dah menepati janji ku . .  Kau tahu , hyung . . Sekarang  Taemin menjadi seorang yang penurut . . Dia sudah berubah . . Minho juga sudah tidak sesibuk dlu . . Dia selalu balik ke dorm . Key pula . . . Hyung tahu apa yang jdi dengan Key-goon ?Dia sudah tahu menghormati aku . . Dan aku . . . . . Aku  sekarang lebih penting kan kesihatan dan keselamatan aku . . Hyung tahu kenapa kmi semua berubah ? ? Sebenarnya kmi sudah terbaca diary hyung semasa kmi kemas2 brang hyung . . Mian . . Kmi sudah sedar sekarang , hyung . Hyung telah berkorban semua tenaga hyung untuk kami  . .Sekarang aku sudah faham semua perasaan itu . . . Aku dah faham perasaan menjadi seorang leader . . Ianya sangat susah hyung . . Sangat penat . . Tpi , tidak mengapa . . Aku sudah janji dengan hyung kn ? Hyung pernah ckp yg kita mesti menepati janji yg telah kita buat . . Jadi aku harus menepati janji aku padamu . .  Kau bahagiakn ? Kau selalu disini , kau slalu di hati kami , hyung ! "

SHINee tanpa eye-smile sang leader . .
SHINee tanpa Onew sangtae . .
SHINee tanpa si maniak ayam . .
SHINee tanpa Onew . .







HIDUPKU

hoo waktu nafas terasa berat
seperti angin engkau datang
saat aku menyentuh hati dinginmu
beri nadi untuk hidupku
waktu kau rebah tak terdaya
biarku menongkatmu disisimu
biarku membalasnya cinta yang engkau beri
sebelum habis waktuku
bila langkahkku henti
malam tiada bintang
air mata tak tertahan
tersungkur dalam hujan
kau datang memelukku
ku bisa bangun semula
jika kau ada
jika kau ada
slalu di sisi
slalu di sisi
hidupku . .
waktuku sesat jalan hidupku
bila hati kecilku berputus asa
sinarmu bagai bintang
menyuluh malam kelam
sebelum habis waktuku
bila langkahku henti
malam tiada bintang
air mata tak tertahan
tersungkur dalam hujan
ku dalam pelukanmu
ku bisa luah semua
kau yang ku mahu
kau yang ku mahu
slalu di sisi
slalu di sisi
hidupku . .
oh . . takkanku lemah
takkan aku rebah
akanku kesat tangisku
senyum untukmu
hanya dirimu
yang aku mahu
mencipta hidup
jadi sempurna
oh , kau angin untuk hidupku
bila langkahku henti
malam tiada bintang
air mata tak tertahan
tersungkur dalam hujan
kau datang memelukku
ku bisa bangun semula
jika kau ada
jika kau ada
slalu di sisi
slalu di sisi
bila langkahku henti
malam tiada bintang
air mata tak tertahan
tersungkur dalam hujan
ku dalam pelukanmu
ku bisa luah semua
kau yang ku mahu
kau yang ku mahu
slalu di sisi
slalu di sisi
hidupku . .

Penah tgk video frommatluthfi x ??? Dalam byk2 video dye , aq rser ni yg plg best ! ! Aq siap hapal lgi aper yg dye ckp 2 . . Comel sgt ! Nk2 mse dye senyum/gelak  . .

video

Happy New Year ! *x yah nk omputih sgt lah !
Ok2 . .Selamat Tahun Baru ! !
Esk ialah 1st day aku kat skola men methodist  . .
Aku rimas btl bila ada org tanya aku napa aku pindah !
Lantak p kat aku la ! !
Da la . . Mls nk ckp psl dorang 2 . . Wat skt aty jer !
Aku nk post gambar2 barang2 yg aku da sediakan untuk esk !
X byk .  Bcoz I still use my old things . *OLD THINGS SANGAT  . .
Haha ..

My new BIG shoes ! 

Look @ my new knot style !

loose! It Too big for me. . Size 7. . -__-. . MWO?! Size 7? My foot size only 5 1/2. .


Macam warna ShAWOL x ? ? Terang sgt erk ?
AGAIN !


My new pencil case and my old keychain . .
Tengok . . kan betoi aku ckp . . I use my old things . .


Cukup arr setakat ni . . Bye2 ! ! Nak siap untuk esk *Awainya . . LALALALA . . BYE !


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...